Nuostabaus skonio ukrainietiška grybų sriuba

2022 m. kovo 11 d. 15:22
„Samčio užrašai“
Receptas
Ukrainietiška virtuvė artima mūsų vaikystės virtuvei. Norisi daug išbandyti, tad tikrai bus dar keli receptai iš šios virtuvės. O dabar dalinuosi nuostabios ukrainietiškos grybų sriubos receptu.
Daugiau nuotraukų (3)
Ukrainietiška grybų sriuba
Reikės:
  • 4 stiklinių sultinio (turėjau vištienos)
  • 3 bulvių
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 10 rudųjų pievagrybių (galite dėti portabelo)
  • 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 3 skiltelių česnako
  • 100 ml grietinėlės
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • krapų (nebūtina, čia aš sugalvojau)
Kaip gaminti 
Keptuvėje aliejuje pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką, smulkintus česnakus. Kai daržovės suminkštės, išimti iš keptuvės ir atidėti.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus grybus ir kepiname apie 5–7 min. vis pamaišant, kad gražiai apskrustu ir suminkštėtų.
Į puodą pilame sultinį ir jį užverdame. Dedame mažais kubeliais pjaustytas bulves ir sumažinus kaitrą verdame 10 min.
Sudedame į puodą su sultiniu kepintas daržoves, grybus, beriame čiobrelius, druską ir pipirus. Verdame dar kelias minutes. 
Supilame grietinėlę ir pakaitinus kelias minutes išjungiame viryklę. Sutriname.
Tiekiant užberiame smulkintų krapų.
sriubagrybai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.