Ukrainietiška grybų sriuba
Reikės:
- 4 stiklinių sultinio (turėjau vištienos)
- 3 bulvių
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 2 šaukštų aliejaus
- 10 rudųjų pievagrybių (galite dėti portabelo)
- 1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 3 skiltelių česnako
- 100 ml grietinėlės
- druskos ir pipirų pagal skonį
- krapų (nebūtina, čia aš sugalvojau)
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką, smulkintus česnakus. Kai daržovės suminkštės, išimti iš keptuvės ir atidėti.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus grybus ir kepiname apie 5–7 min. vis pamaišant, kad gražiai apskrustu ir suminkštėtų.
Į puodą pilame sultinį ir jį užverdame. Dedame mažais kubeliais pjaustytas bulves ir sumažinus kaitrą verdame 10 min.
Sudedame į puodą su sultiniu kepintas daržoves, grybus, beriame čiobrelius, druską ir pipirus. Verdame dar kelias minutes.
Supilame grietinėlę ir pakaitinus kelias minutes išjungiame viryklę. Sutriname.
Tiekiant užberiame smulkintų krapų.