Priprato ir prie aštrumo, o mums jo kartais reikia.
Tiesa, sriubai naudojau naminius pačios užšaldytus pomidorus. Gerai sunokusius pomidorus sveikus užšaldžiau vasarą – jie tinka troškiniams ir sriubos gardinti. Pasiteisinęs man variantas.
Išsiėmusi pomidorus iš kameros tik perlieju karštu vandeniu, lengvai ir greitai nusilupa odelės, supjaustau ir naudoju visur, kur tik noriu pridėti ir paskaninti patiekalą pomidorais.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
Chašlama
Reikės:
- 1 kg jautienos kaulų sriubai;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 paprikos;
- 1 aitriosios paprikos;
- 1 v. š. ryžių;
- 1 skardinės konservuotų pupelių;
- 2 pomidorų;
- 2 lauro lapų;
- 4–6 bulvių;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 2 l vandens;
- 1 v. š. aliejaus.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame. Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną žiedais, česnaką pasmulkiname. Puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūnus, morkas, česnaką ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
Sudedame nuluptus pomidorus (aš naudojau naminius, šaldytus pomidorus. Juos užpyliau karštu vandeniu ir lengvai nulupau odeles) ir pasmulkintą aitriąją papriką, patroškiname apie 10 min.
Sudedame jautienos kaulus, užpilame vandeniu. Beriame lauro lapus, pipirus ir verdame apie 1–1,5 val. Sudedame kubeliais pjaustytas bulves, ryžius. Verdame dar apie 15–20 min. Pagardiname druska, sudedame pupeles. Pakaitiname iki virimo.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.