„Lentvaris – tai miestas, kuriame praleidau beveik visas vaikystės vasaras. Kol močiutė kepdavo man savo tradicinius plonyčius lietinius, aš žiūrėdavau serialą „Be namų negerai“ ir taip išmokau lietuvių kalbą.
Nors močiutės lietinius skoniu sunku pralenkti, mano vyras Tadas sako, kad maniškiai irgi ypatingai skanūs ir jau paprašė pagaminti jų Užgavėnių šventei. Kviečiu ir jus išbandyti mano močiutės receptą bei nudžiuginti savo artimuosius“, – sako L.Rimgailė.
Ji kviečia atkreipti dėmesį į produktus, gaminamus Lietuvoje. „Rimi“ parduotuvėje jie pažymėti „Su meile iš“ ženklu – taip palaikomi vietiniai ūkininkai bei gamintojai, o mums paprasčiau pastebėti lietuviškus ir sveikatai palankesnius produktus.
Močiutės lietiniai pagal Liuciną Rimgailę
Reikės:
- 2 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos;
- šaukšto cukraus;
- 125 g miltų;
- 100 ml grietinėlės;
- 325 ml pieno;
- jeigu norisi, papildomai galima dėti vanilės ir cinamono.
Patiekti reikės:
- grietinės arba jogurto, uogienės arba cukraus (kaip aš valgiau vaikystėje).
Kaip gaminti
Pirmiausia išmaišyti kiaušinius, druską, cukrų ir miltus.
Tada įmaišyti grietinėlę ir dalimis supilti pieną (tuomet tešloje neliks miltų burbuliukų).
Kepti ant nedidelio kiekio aliejaus. Įprastai, kaip tai darome kepdami bet kokius lietinius.
Skanauti kartu su grietine, jogurtu, uogiene arba cukrumi.
Skanaus!