Reikės:
- 2 ind. konservuotų avinžirnių arba 480 g virtų
- apie 10 gabaliukų marinuotų artišokų
- 6 puselių džiovintų pomidorų aliejuje
- 3 š. sezamų sėklų
- 3 didesnės česnako skiltelės
- 4 š. citrinos sulčių
- 1 a.š. maltų kuminų
- žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių (ar daugiau pagal skonį)
- žiupsnio druskos
- apie 1/3 stiklinės avinžirnių skysčio
Pagardai: kalendros lapeliai, granato sėklos, smulkinti džiovinti pomidorai, marinuoti svogūnai
Kaip gaminti
1. Visus ingredientus (išskyrus skirtus pagardams) sudėti į maisto smulkintuvą ar trintuvą ir susmulkinti iki norimos tekstūros. Būna skanu palikus ne iki galo susmulkintų pomidorų ir avinžirnių gabaliukų. Jei per tiršta, papildomai įpilkite avinžirnių skysčio.
2. Paragaukite ir jei reikia, skonį pasikoreguokite pagal save papildomai įdėdami kuminų, česnakų, druskos ir citrinos sulčių.
3. Prieš patiekiant užberkite norimus pagardus ir pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
4. Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.