Obuoliniams blynams pagaminti reikės labai paprastų, visuomet (ar dažniausiai) virtuvėje randamų produktų. Šių blynų tešla turi būti gana tiršta, bet, žinoma, pieno kiekį galite reguliuoti pagal save.
Blynams labiau tiktų truputį rūgštesni obuoliai, bet jeigu naudosite labai saldžius obuolius, tuomet galite dėti mažiau cukraus.
Skanių blynų!
Matavimui naudojama 240 ml talpos stiklinė.
Purūs blynai su obuoliais
Reikės (16 blynų):
- 2 vidutinio dydžio obuolių
- 1 1/3 stiklinės miltų
- ¾ stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
- 3 valg. š. cukraus
- 0,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1/3 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 2 žiupsnių druskos
- saulėgrąžų aliejaus kepimui
Kaip gaminti
Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, supilame pieną, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinio masę. Tešlą gerai išmaišome, pagardiname cinamonu.
Obuolius nulupame, sutarkuojame stambia tarka ir šaukštu įmaišome į tešlą.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, dedame po 1 valg. š. tešlos, suformuojame apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekiame dar karštus su uogiene ir grietine ar kitais mėgstamais pagardais.
Pastaba: nekepkite labai storų blynelių, kitaip vidus gali neiškepti.