Aktorė N. Narmontaitė pasidalijo tirštos baravykų sriubos receptu – išbandykite ir jūs

2022 m. vasario 27 d. 15:55
Receptas
Aktorė, rašytoja Nijolė Narmontaitė su „Stiliaus“ skaitojais pasidalijo baravykų sriubos receptu. Sriuba be bulvių ir miltų, tačiau tiršta ir soti. 
Daugiau nuotraukų (3)
Išbandykite ir jūs!
Baravykų sriuba „Miško pasaka“
Reikės:
  • 1 kg sūdytų arba šaldytų baravykų (gali būti ir mišrūs grybai ar baravykų kotai)
  • saujos džiovintų baravykų kepurėlių
  • vištienos sultinio
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • saujelės šviežių bazilikų
  • po žiupsnelį juodųjų ir kvapiųjų pipirų
  • po žiupsnelį džiovintų dašių arba čiobrelių, juozažolių
  • druskos pagal skonį
  • 0,5 stiklinės grietinėlės
  • 3 laurų lapų
Išverdu vištienos sultinį su žolelėmis, laurų lapais (druskos pagal skonį). Išgriebiu mėsą, laurų lapus. Į sultinį suberiu pakepintus svogūnus, česnakus, grybus (išskyrus džiovintas baravykų galvutes).
Sutrinu elektriniu maišytuvu. Prieš baigiant virti supilu grietinėlę.
Sriubą papuošiu bazilikų lapeliais ir apvirtomis baravykų kepurėlėmis.
Labai mėgstu, kad sriuba būtų tiršta, todėl negailiu grybų (nededu nei bulvių, nei miltų).
baravykaisriuba^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.