Išbandykite ir jūs!
Baravykų sriuba „Miško pasaka“
Reikės:
- 1 kg sūdytų arba šaldytų baravykų (gali būti ir mišrūs grybai ar baravykų kotai)
- saujos džiovintų baravykų kepurėlių
- vištienos sultinio
- 2 svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- saujelės šviežių bazilikų
- po žiupsnelį juodųjų ir kvapiųjų pipirų
- po žiupsnelį džiovintų dašių arba čiobrelių, juozažolių
- druskos pagal skonį
- 0,5 stiklinės grietinėlės
- 3 laurų lapų
Išverdu vištienos sultinį su žolelėmis, laurų lapais (druskos pagal skonį). Išgriebiu mėsą, laurų lapus. Į sultinį suberiu pakepintus svogūnus, česnakus, grybus (išskyrus džiovintas baravykų galvutes).
Sutrinu elektriniu maišytuvu. Prieš baigiant virti supilu grietinėlę.
Sriubą papuošiu bazilikų lapeliais ir apvirtomis baravykų kepurėlėmis.
Labai mėgstu, kad sriuba būtų tiršta, todėl negailiu grybų (nededu nei bulvių, nei miltų).