„Yra receptas, kuris mane sugrąžina į vaikystę. Perduotas iš močiutės lūpų mamai, o šios lūpų – man, šis receptas nepalieka abejingų.
Tai dzūkiški varškės blynukai, kuriems produktus, palaikydama vietinius gamintojus, renkuosi tik iš lietuviškų prekinių ženklų. Kviečiu nepraleisti progos palaikyti lietuvišką produkciją ir išbandyti receptą, patikrintą net trijų kartų“, – paragino M.Daikerytė.
Šeimos pamėgtiems blynams gaminti ji renkasi tik lietuviškų prekių ženklų produktus, kuriuos galima rasti „Rimi“ parduotuvėse. Juos pastebėti dabar dar paprasčiau, nes kiekvienos kategorijos lentynose jie pažymėti ženklu „Su meile iš“.
Varškės blynai pagal Militą Daikerytę
Reikės:
- 0,5 kg 9 procentų riebumo varškės;
- 3 kiaušinių;
- 4–5 šaukštų miltų;
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnelio kepimo miltelių (jei norisi puresnių blynelių);
- 2 šaukštų cukraus;
- sviesto kepti;
- patiekti – grietinės ir uogienės.
Kaip gaminti
Gerai sutrinkite varškę maišytuvu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite juos į varškę ir gerai išmaišykite.
Įsijokite į tešlą miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite. Suplakite baltymus su žiupsneliu druskos, įmaišykite juos į tešlą.
Gerai įkaitinkite keptuvę su sviestu, formuokite blynelius, tada sumažinkite kaitrą ir apkepkite uždengę dangčiu iš abiejų pusių.
Skanaus!