Ypatinga plėšyta kiauliena pagal K. Krivicko receptą: nesigailėsite išbandę

2022 m. vasario 23 d. 17:17
Lrytas.lt
Receptas
Grilio meistras, receptų knygų autorius Kristupas Krivickas dalijasi ypatingos – iberinės – kiaulienos receptu. „Tai tikra šventė skonio receptoriams“, – apibūdino pats recepto autorius.  
Daugiau nuotraukų (3)
Plėšytas iberinės kiaulienos sprandas
Reikalingi produktai:
  • 1 kg iberinės kiaulienos sprando
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai trintų juodųjų pipirų
  • 3 šaukštai persilado
Sūrio padažui:
  • 3 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai miltų
  • 250 ml pieno
  • 200 g tarkuoto čederio
  • 8–10 tortilijų
Kaip gaminti 
Mėsą įtriname aliejumi ir prieskoniais.
Kepame kepsninėje su dūmu 130 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas iki vidinė temperatūra pasieks 74 laipsnius.
Vyniojame į mėsininko kepimo popierių arba foliją. Kepame toje pačioje temperatūroje dar apie porą valandų iki vidinės 97 laipsnių temperatūros.
Ištraukus iš kepsninės mėsą paliekame „pailsėti“.
Tuo metu pasiruošiame sūrio padažą.
Tirpdome sviestą, įmaišome miltus, pilame pieną. Nuolat maišydami užverdame, beriame sūrį ir sukame, kol visiškai ištirps. Iki naudojimo laikome šiltai.
Pjaustome pomidoriukus, laiškinius česnakus, marinuotas Chalapos paprikas, pašildome tortilijas.
Plėšom, draskom ir naikinam...
Skanaus! 
plėšyta kiaulienaIberia^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.