Plėšytas iberinės kiaulienos sprandas
Reikalingi produktai:
- 1 kg iberinės kiaulienos sprando
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai trintų juodųjų pipirų
- 3 šaukštai persilado
Sūrio padažui:
- 3 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai miltų
- 250 ml pieno
- 200 g tarkuoto čederio
- 8–10 tortilijų
Kaip gaminti
Mėsą įtriname aliejumi ir prieskoniais.
Kepame kepsninėje su dūmu 130 laipsnių temperatūroje apie 2 valandas iki vidinė temperatūra pasieks 74 laipsnius.
Vyniojame į mėsininko kepimo popierių arba foliją. Kepame toje pačioje temperatūroje dar apie porą valandų iki vidinės 97 laipsnių temperatūros.
Ištraukus iš kepsninės mėsą paliekame „pailsėti“.
Tuo metu pasiruošiame sūrio padažą.
Tirpdome sviestą, įmaišome miltus, pilame pieną. Nuolat maišydami užverdame, beriame sūrį ir sukame, kol visiškai ištirps. Iki naudojimo laikome šiltai.
Pjaustome pomidoriukus, laiškinius česnakus, marinuotas Chalapos paprikas, pašildome tortilijas.
Plėšom, draskom ir naikinam...
Skanaus!