Šios įdarytos paprikos tiks vakarienei, lengviems pietums. Patiekalas turi mažiau angliavandenių.
Naudojau savo sultyse konservuotą tuną. Sultis nusunkiau. Įdaro proporcijas galima lengvai pakeisti. Galima naudoti mažiau tuno, bet daugiau avinžirnių.
Avinžirnius naudojau paruoštus garuose.
Tunu įdarytos paprikos
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 20 min.
Kiekis: 2 porcijos
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio paprikų
- 2 (po 80 g) mažų skardinių tuno savo sultyse
- 0,5 stiklinės avinžirnių, konservuotų ar virtų
- pusės vidutinio dydžio pomidoro
- 2 valg. š. raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
- 0,5 stiklinės tarkuoto čederio sūrio
- 2 valg. š. graikinio jogurto
- 1–2 arbat. š. garstyčių
- 1 valg. š. petražolių, smulkiai supjaustytų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Paprikas perpjauti per pusę, išimti sėklas. Apšlakstyti aliejumi. Sudėti į kepimo indą ir kepti 200 laipsnių temp. apie 12-15 min. ar kol jos suminkštės ir bus lengva įdurti šakute.
Tuną nuvarvinti.
Pašalinti pomidoro minkštąją dalį. Jį smulkiai supjaustyti.
Tuo metu pasiruošti įdarą: šakute lengvai sutrinti avinžirnius. Inde sumaišyti visus ingredientus (išskyrus sūrį ir aliejų).
Įdarą dėti į paprikas. Apibarstyti sūriu. Kepti apie 5-6 min. ar kol sūris išsilydys.