Didžios šaliai šventės proga gaminu trispalvį humusą, kuris yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas užkandis ar garnyras prie pagrindinio patiekalo.
Ciberžolių humusas
Reikės:
- 1,5 a. š. ciberžolių miltelių
- 1 skardinės avinžirnių
- 70 ml avinžirnių skysčio
- 40 ml citrinų sulčių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. sezamų pastos (tahinio)
- 2 cm imbiero šaknies
- 3 nedidelių skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Špinatų humusas
Reikės:
- 1 puodelio špinatų (30 gramų)
- 1 skardinės avinžirnių
- 70 ml avinžirnių skysčio
- 40 ml citrinų sulčių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. sezamų pastos (tahinio)
- 3 nedidelių skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Burokėlių humusas
Reikės:
- 90 g orkaitėje iškepto burokėlio
- 1 skardinės avinžirnių
- 70 ml avinžirnių skysčio
- 40 ml citrinų sulčių
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. sezamų pastos (tahinio)
- 3 nedidelių skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Visus humuso ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.
Gardinkite įvairiausiais priedais, kepintomis kedrinėmis pinijomis, ispaninių šalavijų sėklomis, petražolėmis ir t.t.
Laikykite šaldytuve (galima iki savaitės).
Skanaus!