Reikės (2 porcijoms):
- 100 g špinatų ir gražgarsčių mišinio
- 1 mažo agurko, supjaustyto plonais griežinėliais
- 1/2 stikl. šviežių ar šaldytų (atšildyti) žirnelių
- 6 didesnių braškių, supjaustytų griežinėliais
- 1/2 raudono svogūno, susmulkinto
- dviejų saujų migdolų riešutų ar jų riekelių, arba graikinių riešutų
Padažui:
- 1 stikl. braškių
- 3 a.š. tarkuoto imbiero
- 2 š. žaliosios citrinos sulčių
- 1 a.š. klevų sirupo
- 1 š. riešutų sviesto
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą/trintuvą ir sutriname iki vientisos tekstūros.
Migdolų riešutus, jų riekeles arba graikinius riešutus lengvai apkepame sausoje keptuvėje, kol pasklis malonus aromatas. Atvėsiname.
Į lėkštes paskirstome špinatus (jei dideli lapai, pasmulkiname) ir gražgarstes, ant viršaus sudedame agurkus, žirnelius, braškes ir svogūnus. Užpilame padažu ir apibarstome riešutais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.