Nors atrodys, kad prirašyta daug, darbo tikrai labai mažai. Taip, reikės palaukti kol sustings, bet jis bus to vertas.
Labai tinkamas variantas tiems, kas dar turi užsilikusių uogų šaldikliuose, tad vietoj aviečių puikiai tiks ir kitos uogos.
Sėkmės gaminant ir skanaus ragaujant!
Šokolado ir aviečių tortas
Biskvitams reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 90 g miltų
- 2 v. š. kakavos
- 2 a. š. kepimo miltelių
Šokoladiniam kremui reikės:
- 200 g pieninio šokolado
- 300 g grietinėlės (33 proc.), kambario temperatūros
- 5 želatinos lapelių (arba apie 10 g granulių)
Aviečių kremui reikės:
- 300 g aviečių (tinka šaldytos)
- 200 g grietinėlės, kambario temperatūros
- 150 g graikiško jogurto
- 6 želatinos lapelių (arba apie 10–12 g granulių)
- 100 g cukraus
- 1 citrinos sulčių
Taip pat reikės:
- uogų papuošti
Kaip gaminti
Prieš pradedant kepti šį puikų tortą – keletas patarimų, kurie, tikiuosi, jums padės.
Šiam tortui reikės dviejų 20 cm dydžio kepimo formų. Biskvito produktus padalinkite per pusę, kad gautųsi 2 biskvitai. Tešlos atrodys labai mažai, bet kai supilsite į formą, šaukštu išsklaidykite, ir tešla puikiai pakils. Jei kepsite 2 atskirus biskvitus, kepti reikės apie 7–9 minutes 230 laipsnių temperatūroje.
Jei kepsite vieną didesnį biskvitą, visus produktus maišykite iš karto. Kepimo laikas gali būti ilgesnis – kepkite, kol medinis pagaliukas, įkištas į biskvitą, bus sausas. Kepkite 210 laipsnių temperatūroje. Leiskite visiškai atvėsti formoje ir atsargiai perpjaukite, nes bus labai minkštas.
Grįžtame prie biskvito gamybos, o ji labai paprasta – visus produktus sudėkite į indą ir mentele ar plaktuvu lengvai išsukite iki vientisos masės. Kepimo eigą jau aprašiau.
Kol biskvitai keps (o jie iškeps labai greitai) ir po to vės, pasigaminkite šokoladinį kremą. Pirmiausia užmerkite želatiną šaltame vandenį (vandens pilkite, kad vos apsemtų) ir brinkinkite apie 10 min.
Ant garų vonelės dėkite indą su šokolado gabaliukais ir neužvirdami, ant nedidelės ugnies jį ištirpinkite.
Tada į nedidelį puodelį pilkite apie 50 g grietinėlės ir ją lengvai pašildykite (neužvirkite). Kai grietinėlė pašils, sudėkite išbrinkusią želatiną ir per keletą sekundžių ją ištirpinkite. Nukelkite puodelį nuo ugnies. Pašilusią grietinėlę po truputį supilkite į šokolado masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Šokolado ir grietinėlės masė turi būti lengvai šilta, ne karšta.
Atskirame inde išplakite likusią grietinėlę iki lengvų putų ir sumaišykite su šokolado mase.
Į formą dėkite pirmą biskvito sluoksnį (kadangi jis labai minkštas, aš jo niekuo nelaisčiau), o ant viršaus supilkite grietinėlės ir šokolado kremą. Dėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, kol sustings.
Per tą laiką pasigaminkite aviečių piurė. Avietes supilkite į puodą, suberkite cukrų, įspauskite citrinos sultis. Viską kaitinate, kol cukrus ištirps. Masę pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
Kai jau matysite, kad šokolado kremas sustingo, pradėkite gaminti aviečių kremą.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkt. Po 10 min. išbrinkusią želatiną dėkite į aviečių piurė ir lengvai pašildykite, kol želatina ištirps (neužvirkite).
Grietinėlę išplakite iki purių putų, dėkite graikišką jogurtą. Kad kremo „nesutrauktų“, keletą grietinėlės šaukštų dėkite į mažą dubenėlį, pilame aviečių piurė ir viską sumaišykite. Jei abiejų masių temperatūra vienoda, gausis vientisa lygi masė. Tada sujunkite likusias dalis ir išmaišykite iki vientisos masės.
Ant sustingusio šokolado kremo dėkite antrą biskvitą, ant viršaus supilkite aviečių kremą.
Dėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį, kad sustingtų.
Puoškite šviežiomis uogomis.