Išbandykite ir jūs.
Įdaryti kalmarai pomidorų padaže
Reikės (4–5 porcijoms):
- 600 g kalmarų
- 2 česnakų skiltelių
- 2 v. š. kapotų petražolių
- 100 g baltos duonos džiūvėsėlių
- 1 kiaušinio
- 50 g kietojo sūrio
- druskos, pipirų
Padažui reikės:
- didelės skardinės pomidorų savo sultyse
- alyvuogių aliejaus
- 2 česnakų skiltelių
- aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtinai)
- druskos, pipirų
Jeigu kalmarai užšaldyti, palikite juos atitirpti šaldytuve. Nuplaukite ir nusausinkite. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, kiaušinį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, trintus česnakus, petražoles, pagardinkite druska, pipirais.
Įdarykite kalmarus, užpildydami įdaru maždaug 3/4 tūrio. Galus užspauskite dantų krapštukais.
Paruoškite padažą: trintuvu, virtuviniu kombainu arba šakute sutrinkite pomidorus savo sultyse. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus ir aitriųjų paprikų dribsnius, supilkite pomidorus, pagardinkite druska, pipirais. Kai padažas užvirs, sumažinkite kaitrą ir sudėkite įdarytus kalmarus.
Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 25 minutes retkarčiais apversdami.
Ištraukite dantų krapštukus ir patiekite su makaronais.