Trupininis pyragas su varške ir uogomis – puikus būdas iškvėpinti namus nuostabiais aromatais ir prisiminti vasarą. Šiam pyragui puikiai tiks tiek šviežios, tiek šaldytos uogos.
Išsikepkite, sukvieskite šeimą ar draugus, įsipilkite kavos, arbatos ar pieno – ir pasimėgaukite.
Trupininis pyragas su varške ir uogomis
Tešlai reikės:
- 300 g miltų
- 100 g sviesto
- 80 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 4 v. š. labai šalto vandens
Įdarui:
- 300 g varškės
- 100 g maskarponės
- 150 g cukraus (ar pagal skonį)
- 2 kiaušinių
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
- apie 300 g šviežių ar šaldytų uogų – aviečių, mėlynių, šilauogių, vyšnių be kauliukų, serbentų
Kaip gaminti
Tešlai miltus sumaišykite su cukrumi, druska, kepimo milteliais.
Burokine tarka sutarkuokite šaltą sviestą ir rankomis sutrinkite viską į trupinius. Supilkite išplaktą kiaušinį, vandenį ir greitai užminkykite tešlą. Maždaug ketvirtadalį tešlos atskirkite, abu gabaliukus suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą porai valandų ar ilgiau.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Įdarui virtuvinio kombaino inde gerai ištrinkite varškę su maskarpone, cukrumi, krakmolu ir kiaušiniais.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Burokine tarka sutarkuokite didesnįjį tešlos gabalėlį, trupinius paskirstykite vienodu sluoksniu.
Ant viršaus supilkite varškės masę, apibarstykite uogomis (jei šaldytos, atšildyti nereikia).
Likusį tešlos gabalėlį sutarkuokite burokine tarka, šiais trupiniais apibarstykite pyrago paviršių.
Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min., nelygu pyrago storis.
Iškepusį ištraukite iš orkaitės, leiskite pastovėti 10 min., tuomet išimkite iš skardos ir leiskite visiškai atvėsti.