Šį desertą pagaminti labai paprasta – sumaišome tešlą pyragui, šauname į orkaitę, kol pyragas kepa (vos 15–20 minučių!), suplakame grietinėlės kremą (dar užtenka laiko žvakėms uždegti ir romantiškai atmosferai sukurti).
Iškeptą pyragą lieka supjaustyti kvadratėliais ir patiekti su grietinėlės kremu.
Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Šokoladinis pyragas su riešutais ir grietinėlės kremu (6 porcijos)
Reikės:
- 150 g juodojo šokolado
- 150 g cukraus
- 125 g sviesto
- 90 g miltų
- 3 kiaušinių
- 1 geros saujos graikinių riešutų (ar kitų mėgstamų riešutų)
- 1,5 valg. š. nesaldžios kakavos
- ¼ arb. š. druskos
Grietinėlės kremui reikės:
- 250 ml riebios grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 2 valg. š. miltelinio cukraus
Kaip gaminti
Šokoladą ir sviestą sudedame į vieną dubenėlį. Kaitiname mikrobangėje, kol šokoladas ištirpsta, gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek atvėsti.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir lengvai išplakame plakimo šluotele.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kakava ir druska.
Šokolado masę sumaišome su kiaušiniais. Įsijojame miltus ir išmaišome.
Riešutus stambiai sukapojame ir sumaišome su tešla.
Kepimo formą (naudojau 28 cm x 18 cm stiklinę, stačiakampę formą) išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Daugiau kepti nereikia, kitaip pyragas perkeps.
Užtenka, kad pyrago viršus atrodytų išdžiūvęs. Iškepusį pyragą paliekame truputį atvėsti (arba galite patiekti dar karštą).
Kremui grietinėlę plakame elektriniu plaktuvu. Kai pradeda tirštėti, suberiame miltelinį cukrų ir plakame, kol grietinėlė tampa standi. Tik neperplakite, kad kremas nesušoktų į gumulėlius.
Pyragą supjaustome kvadratėliais ir patiekiame su grietinėlės kremu. Galite papildomai apibarstyti mėgstamais pabarstukais.
Pastaba: vietoje graikinių riešutų galite rinktis kitus mėgstamus riešutus.