O svarbiausia – jos gali tapti dar viena svaria ir skania priežastimi į savo valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių.
Meksikietiškos paprikos – tai lyg priešingybė jau iki skausmo visiems nusibodusioms įdarytoms paprikoms, kurias valgome nuo senų senovės.
Kviečiu išbandyti šį patiekalą, ir galbūt jis netgi taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu.
Meksikietiškos paprikos
Reikalingi produktai:
- 3–4 didelės paprikos
- 450 g maltos kalakutienos
- 250 g virtų ryžių
- 150 g kukurūzų (šaldyti geriausia)
- 1 nedidelės skardinės konservuotų pupelių (raudonųjų)
- 1 šaukšto takų (meksikietiškų) prieskonių
- 150 g tarkuoto sūrio (naudojau Čederio).
Kaip gaminti
Paprikų viršų nupjauname, išvalome vidų ir atidedame į šalį.
Sūrį sutarkuojame.
Pupeles perplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname.
Maltą kalakutieną sumaišome su ryžiais, kukurūzais, pupelėmis, takų prieskoniais ir puse tarkuoto sūrio. Šia mase įdarome paprikas.
Dedame į kepimo skardą, uždengiame paprikų viršūnėlėmis ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Nuimame viršūnėles, užberiame likusio sūrio ir dar pakepame apie 10 min.
Kai sūris išsilydo, traukiame iš orkaitės.
Valgome su virtomis bulvėmis arba kitu mėgstamu garnyru.