Avižinių dribsnių, ruginių miltų ir sėklų duona: receptas, kurį verta išbandyti

2022 m. vasario 9 d. 08:01
Lrytas.lt
Receptas
Tinklaraštis „Skanaus maisto pasaulis“ dalijasi nesudėtingai paruošiamos, tačiau sudėtimi labai turtingos duonos receptu. Išbandykite!
Daugiau nuotraukų (2)
Avižinių dribsnių, ruginių miltų ir sėklų duona
Reikės:
  • 170 g avižinių dribsnių 
  • 350 g miltų 
  • 400 g ruginių miltų 
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 2,5 a. š. sausų mielių 
  • 2 puodelių (mano puodelis 220 ml) karšto vandens (ne šilto, bet kad įkišus pirštą jaustųsi karštis)
  • 2 v. š. saulėgrąžų 
  • 2 v. š. aguonų 
  • 2 v. š. sezamų sėklų 
  • 0,5 v. š. druskos 
Duonai apibarstyti:
  • 2–3 v. š. avižinių dribsnių 
  • 1 v. š. saulėgrąžų 
  • 1 v. š. moliūgų sėklų 
Kaip gaminti
Rudąjį cukrų kartu su mielemis užpilti šlakeliu karšto vandens ir palaikyti keletą min., kol ištirps  cukrus. Abiejų rūšių miltus, avižinius dribsnius, sėklas ir druską sumaišyti. Į miltus supilti mieles ir vandenį (jei tešla sunkiai minkosi, pilti keletą šaukštų vandens) ir užminkyti tešlą – ji turi būti lipni.
Tešlą sudėti į  aliejumi išteptą indą, uždengti plėvele ir palaikyti 1 val. kambario temperatūroje.  Po to indą dėti į šaldytuvą nuo 8 iki 48 val. (aš laikiau 16 val).
Prieš kepant tešlą tik šiek tiek perminkyti, dėti į formą, paviršių apipurkšti vandeniu, užberti sėklų mišinį ir įspausti.
Tešlą formoje šiek tiek pakildinti ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 50–60 min.
Pastabos:
galima daryti du mažesnius kepaliukus;
sėklas galima rinktis kokių norite ar turite;
iškepus leiskite atvėsti ir tik tada pjaustykite;
iškepus susukite į drėgną rankšluostį, kad suminkštėtų pluta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.