Veganiški seitano kukuliai su paprikų padažu

2022 m. vasario 7 d. 10:43
„Gyvi gali“
Receptas
Jeigu pirmą kartą girdite apie seitaną, jis yra pagaminamas iš kviečių glitimo – baltymo, kurį galima išgauti iš kvietinių miltų. Bet taupant laiką taip pat jo galima ir nusipirkti. 
Daugiau nuotraukų (1)
Pats seitanas tekstūra yra labai panašus į mėsą, turi daug baltymų, todėl yra labai populiarus mėsos pakaitalas. 
Čia pateikiamas tik vienas iš daugelio variantų kaip pagaminti skanų patiekalą iš seitano, jei norisi maitintis veganiškai, bet nesinori atsisakyti įprasto maisto! Recepte pagaminamus kukulius galima naudoti ir vienus ar valgyti su kitais pasirinktais priedais ir padažais. 
Reikės (12 kukulių):
  • 60 g seitano miltų
  • 15 g kvietinių ar kitų miltų
  • 10 g maistinių mielių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnio pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 0,5 šaukštelio svogūnų granulių
  • 118 ml vandens
Kukuliams virti reikės:
  • 700-800 ml vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • 10 ml obuolių acto
  • 1-2 šaukštų barbekiu padažo
  • Paprikų padažui reikės:
  • 2 raudonųjų paprikų
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 150 ml vandens su 0,5 kubelio daržovių sultinio
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • žiupsnio pipirų
Kaip gaminti
Visus ingredientus kukuliams gerai išmaišyti – gausis tampri tešla, ją galima minkyti ir rankomis. Iš jos suformuoti apvalius kukulius (galima formuoti mažesnius, nes dar truputį išsiplės verdant).
Užvirti vandenį su priedais, nurodytą dalyje „kukulių virimui“. Į jį sudėti suformuotus kukulius ir ant silpnos ugnies virti 30 min. Jeigu neturėtumėt kažkurių ingredientų – galima virti tiesiog daržovių sultinyje.
Paprikas supjaustyti juostelėmis ar smulkiau, gerai sumaišyti su alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Iškepus paprikoms, jas sumaišyti su kitais ingredientais padažui ir sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
Išvirtus kukulius dar apkepti keptuvėje ant aliejaus, kad apskrustų.
Viską patiekti su spagečiais, paruoštu padažu ar kitais norimais priedais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame „Gyvi Gali“ ir @plantasticka.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
veganiški valgiaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.