O du svarbiausieji sriubos ingredientai apdovanoja organizmą ląstelienos doze, dėl to ilgiau jausitės sotesni. Tad šią sriubą pamėgs ir tie, kurie laikosi dietos.
Išsivirkite ir sušilkite!
Lęšių ir avinžirnių sriuba
Reikės:
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 nedidelės morkos, supjaustytos kubeliais
- 2 vidutinio dydžio svogūnų, sukapotų
- 2–3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 2 a. š. ciberžolių miltelių
- 1 a. š. trinto imbiero
- 0,5 a. š. maltų kuminų
- 1 l daržovių ar vištienos sultinio
- 1 puodelio nevirtų žaliųjų lęšių
- 1 skardinės virtų avinžirnių
- 0,75 a. š. druskos
- 100 g šviežių špinatų
- 1 v. š. citrinų sulčių
- aitriosios paprikos (nebūtina)
- šviežių kalendrų (nebūtina)
Kaip gaminti
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir morkas, kepkite retkarčiais pamaišydami apie 3 minutes.
Sudėkite česnaką, ciberžoles, imbierus ir kuminus, kaitinkite nuolat maišydami maždaug minutę, kol prieskoniai paskleis kvapus.
Supilkite sultinį, suberkite lęšius, avinžirnius ir druską. Jei mėgstate aštriau, įberkite aitriųjų paprikų.
Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite retkarčiais pamaišydami, kol lęšiai suminkštės, apie 30 minučių. Jei sriuba atrodo per tiršta, įpilkite verdančio sultinio arba vandens.
Kai lęšiai išvirs, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite špinatus, įpilkite citrinos sulčių, uždenkite puodą ir leiskite keletą minučių pastovėti.
Pilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite.