Tad išsikepkite ir pasilepinkite – žiemišką dieną nėra nieko maloniau.
Citrininis keksas
Reikės:
- 260 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 200 g kambario temperatūros sviesto (dar reikės sviesto kepimo formai ištepti)
- 200 g cukraus
- vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 4 kiaušinių
- 4 v. š. pieno
- 2 citrinų nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies)
Sirupui reikės:
- 2 citrinų sulčių
- 100–120 g cukraus
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
Sviestą ištrinkite su cukrumi, berkite druskos, dėkite kiaušinius, supilkite pieną, gerai išplakite masę.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į sviesto masę, išmaišykite.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą ir dėkite kepti maždaug valandai. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iš citrinų sulčių ir cukraus paruoškite sirupą: viską pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
Šiltą keksą subadykite dantų krapštuku ir sulaistykite sirupu.
Pjaustykite, kai atvės.