Purus ir minkštas citrininis keksas – vienas geriausių skanėstų žiemą

2022 m. vasario 1 d. 16:47
Lrytas.lt
Receptas
Citrininis keksas – skanėstas, kuris puikiai tiks prie popietės kavos ar arbatos. Purus, minkštas, kvepiantis citrinomis keksas ne tik pradžiugins smaližius, bet ir apdovanos juos vitaminais, kurie mums visiems dabar – neprošal.
Daugiau nuotraukų (1)
Tad išsikepkite ir pasilepinkite – žiemišką dieną nėra nieko maloniau.
Citrininis keksas
Reikės: 
  • 260 g miltų 
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 200 g kambario temperatūros sviesto (dar reikės sviesto kepimo formai ištepti)
  • 200 g cukraus
  • vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 4 kiaušinių
  • 4 v. š. pieno
  • 2 citrinų nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies)
Sirupui reikės: 
  • 2 citrinų sulčių
  • 100–120 g cukraus
Kaip gaminti 
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
Sviestą ištrinkite su cukrumi, berkite druskos, dėkite kiaušinius, supilkite pieną, gerai išplakite masę. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į sviesto masę, išmaišykite.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą ir dėkite kepti maždaug valandai. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Iš citrinų sulčių ir cukraus paruoškite sirupą: viską pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
Šiltą keksą subadykite dantų krapštuku ir sulaistykite sirupu.
Pjaustykite, kai atvės.
citrinų keksasreceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.