Chačiapuriai
Tešlai reikės:
- 250 gramų miltų
- 160 gramų vandens
- 3 gramų druskos
- 3 gramų sausų mielių
- 5 gramų cukraus
- 10 gramų aliejaus
Įdarui reikės:
- 125 gramų mocarelos sūrio
- 100 gramų fermentinio sūrio
Kaip gaminti
Sumaišykite šiltą (maždaug 23 laipsnių) vandenį su mielėmis, cukrumi ir aliejumi. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
Sumaišykite miltus su druska ir supilkite vandenį su mielėmis. Įjunkite virtuvės kombainą su tešlai minkyti skirtu antgaliu ir pasirinkite pati mažiausią greitį, maišykite 1 minutę. Po to greitį padidinkite ir maišykite 4 minutes, kol susidarys glotnus tešlos rutuliukas.
Išimkite tešlą iš indo. Indą ištepkite alyvuogių aliejumi, rankomis paformuokite tešlą iki rutuliuko formos ir įdėkite atgal į indą.
Tešlą ištepkite alyvuogių aliejumi ir leiskite pastovėti 1 val., kol padvigubės. Jei kambarys pakankamai šiltas, kildinkite 45 min.
Kai tešla padvigubės, ją suminkykite rankomis ir vėl palaikykite 45 minutėms.
Tešlą padalinkite į dvi dalis ir rankomis suformuokite du rutuliukus. Leiskite jiems pastovėti apie 30 minučių.
Pasiruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą fermentinį sūrį su smulkinta mocarela.
Iškočiokite rutuliukus ir vyniodami nuo kraštų link vidurio suformuokite laivelius.
Sudėkite įdarą ir pašaukite į jau įkaitintą iki 230 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
Iškepus kraštus aptepkite aliejumi. Galite pagardinti sviesto gabaliuku, o jei norite trynio, įleiskite jį į chiačiapurį ir jį dar apkepkite apie 2-3 minutes orkaitėje.