Patiekite su raugintomis ar šviežiomis daržovėmis, salotomis, o jeigu norisi sočiau – su bulvių koše ar tiesiog virtomis bulvėmis.
Vištiena garstyčių padaže
Reikės:
- 600–700 g vištienos (tinka kulšelės, blauzdelės, krūtinėlė ir kitos dalys)
- jūros ar Himalajų druskos
- juodųjų pipirų
- 1 a. š. česnakų miltelių
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. lydyto sviesto
- 1 didelio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 200 ml vištienos sultinio
- 200 ml grietinėlės arba kokosų pieno
- 3 v. š. Dižono garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
- 1 a. š. šviežių citrinos sulčių
- 0,5 a. š. džiovintų čiobrelių arba mėgstamų paukštienos prieskonių
- pusės citrinos
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Nuplautą ir nusausintą vištieną įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir česnakų milteliais.
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus. Apkepkite vištieną 8–10 minučių iš kiekvienos pusės arba kol ji taps auksinės rudos spalvos, sudėkite į indą, skirtą kepti orkaitėje.
Sumažinkite ugnį, į keptuvę dėkite lydyto sviesto ir apkepkite smulkintus svogūnus 5–6 minutes, kol suminkštės. Pabaigoje suberkite plonai supjaustytas česnakų skilteles.
Supilkite sultinį, grietinėlę ar kokosų pieną ir išmaišykite mentele, pakaitinkite, kad skysčiai šiek tiek nugaruotų, maždaug 3 minutes.
Įmaišykite garstyčias, citrinos sultis ir čiobrelius ar paukštienos prieskonius. Pagardinkite druska, pipirais.
Supilkite ant vištienos, apdėliokite citrinos skiltelėmis, dėkite indą į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kol vištiena iškeps.
Patiekite su raugintomis ar šviežiomis daržovėmis, daržovių salotomis, virtomis ar keptomis bulvėmis, bulvių koše.
Skanaus!