Aš esu tikrai priklausoma nuo sriubų. Mano organizmui jų tiesiog reikia.
Dalinuosi su jumis pievagrybių ir mėsos kukulių sriubos receptu. Sriubą gardinau lydytu sūreliu. Jis tikrai suteikė žavesio.
Pievagrybių ir mėsos kukulių sriuba
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 6–8 pievagrybių;
- 3 bulvių;
- 1 morkos;
- 1 poro;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 30 g sviesto;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- druskos pagal skonį;
- 3 v. š. lydyto sūrelio;
- 2 l vandens ar sultinio;
- 400 g maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinio;
- 1 a. š. maltos mėsos prieskonių;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- 1 v. š. smulkintų svogūno laiškų.
Kaip gaminti
Į maltą kiaulieną įmušame kiaušinį, įberiame druskos, maltos mėsos prieskonių. Masę gerai išmaišome.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną, porą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, bulves nedideliais gabalėliais.
Puode ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintus svogūnus, porus, česnaką ir morkas. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius. Pakepiname keletą minučių. Užpilame vandeniu, suberiame bulves, lauro lapus.
Sriubai užvirus, iš maltos kiaulienos formuojame kąsnio dydžio kukulius ir sudedame į sriubą. Verdame apie 15–20 min. Pagardiname druska, žalumynais, įmaišome lydytą sūrelį. Viską dar kartą užverdame.
Pilstome į dubenėlius ir ragaujame.