Todėl keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius dalijasi sočiu, gardžiu ir visą šeimą prie stalo sukviesiančiu suvalkietiško plokštainio receptu.
„Priėmiau kulinarinį iššūkį – pagaminti lietuvišką patiekalą iš „Rimi Basic“ produktų, kurie sukurti pirkėjams, norintiems sutaupyti perkant kasdienius produktus.
Paklaidžiojęs po parduotuvę nutariau šiandien skelbti suvalkietiško kugelio dieną, – savo lietuviško patiekalo receptą visai šeimai pristato V. Radzevičius. – Kodėl suvalkietiško? Nes močiutė Pilviškiuose tokį pečiuje kepdavo – storas jis būdavo, gilus, su kiaulės kojom. Dar nutariau pridurti padruskintą grietinės ir varškės padažą. Jei kils mintis tokį daryti – jis puikiai tiks didelei šeimai savaitgalio pietums. Kviečiu išbandyti!“
Suvalkietiško plokštainio receptas
Reikės:
- 2 vnt. kiaulės kojų;
- 2 kg bulvių;
- 3 kiaušinių;
- 2 stiklinių pieno;
- 200 g lašinukų;
- 2 svogūnų;
- pipirų, lauro lapų, druskos pagal skonį.
Padažui reikės:
- varškės;
- grietinės.
Kaip pasigaminti
Pirmiausia išilgai perpjaukite kiaulės kojas (pjauti reikia per skeltį) ir apvirkite 20-30 minučių vandenyje.
Įberkite druskos, lauro lapų ir kvapniųjų pipirų. Kol kojos verda, nuskustas bulves sutarkuokite, užpilkite su svogūnais paspirgintais lašiniukais, užpilkite užvirintu pienu, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos, pipirų ir masę gerai išmaišykite.
Į ketaus puodą įpilkite tarkių, padėkite dvi dalis kojos, vėl užpilkite tarkių, padėkite kitas dalis ir iki galo užpilkite tarkių. Šaukite į 190 laipsnių kaitros orkaitę ir kepkite dvi valandas. O jei turite – dar geriau į pečių.
Varškę sutrinkite su druska ir grietine iki norimo tirštumo ir naudokite padažui, kai patieksite iškepusį plokštainį.