Citrininis pyragas su sutirštintu pienu pagal Karinos receptą: smaližiai neliks jam abejingi

2022 m. sausio 22 d. 19:30
Receptas
Karina Kulevičienė, tinklaraščio @paprastagaminti.karina autorė, su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo gardaus citrininio pyrago su sutirštintu pienu receptu. 
Daugiau nuotraukų (3)
Išbandykite – šiam pyragui neliks abejingas nė vienas smaližius! 
Citrininis pyragas
Reikės:
  • 320 g sausainių
  • 210 g sviesto
  • 2 didesnių citrinų
  • 2 žaliųjų citrinų
  • 1,5 skardinės sutirštinto pieno
  • 6 kiaušinių trynių
Kaip gaminti
Sumalkite sausainius, ištirpinkite sviestą. Sumaišykite masę.
Formą išklokite kepimo popieriumi.
Dėkite sausainių masę ir formuokite pyrago pagrindą su iškilusiomis sienelėmis.
Pakepkite pagrindą 5 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Ištraukę leiskite atvėsti 5 minutes.
Į dubenį nutarkuokite vienos citrinos ir vienos žaliosios citrinos žieveles, išspauskite citrinų sultis. Supilkite sutirštintą pieną. Dėkite trynius ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę į formą ant sausainių pagrindo.
Kepkite 35–40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą palikite sustingti gerą valandėlę ar per naktį.
Galima valgyti tokį arba papuošti papildomai – šįkart pyragą papuošiau plakta grietinėle ir mačios milteliais.
pyragascitrinos^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.