Išbandykite – šiam pyragui neliks abejingas nė vienas smaližius!
Citrininis pyragas
Reikės:
- 320 g sausainių
- 210 g sviesto
- 2 didesnių citrinų
- 2 žaliųjų citrinų
- 1,5 skardinės sutirštinto pieno
- 6 kiaušinių trynių
Kaip gaminti
Sumalkite sausainius, ištirpinkite sviestą. Sumaišykite masę.
Formą išklokite kepimo popieriumi.
Dėkite sausainių masę ir formuokite pyrago pagrindą su iškilusiomis sienelėmis.
Pakepkite pagrindą 5 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Ištraukę leiskite atvėsti 5 minutes.
Į dubenį nutarkuokite vienos citrinos ir vienos žaliosios citrinos žieveles, išspauskite citrinų sultis. Supilkite sutirštintą pieną. Dėkite trynius ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę į formą ant sausainių pagrindo.
Kepkite 35–40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iškeptą pyragą palikite sustingti gerą valandėlę ar per naktį.
Galima valgyti tokį arba papuošti papildomai – šįkart pyragą papuošiau plakta grietinėle ir mačios milteliais.