Išbandykite!
Cinamoninės bandelės
Reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 180 ml kambario temperatūros pasukų
- 60 ml šilto vandens
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 85 g nesūdyto sviesto
- 1 v. š. sausų mielių
- 1 a. š. druskos
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
Įdarui:
- 85 g nesūdyto sviesto
- 210 g rudojo cukraus
- 13 g cinamono
Grietininiam užpilui:
- 190 g miltelinio cukraus
- 56 g nesūdyto sviesto
- 80 g tepamojo sūrio „Philadelphia“
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
Į dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir pusę šaukštelio cukraus.
Permaišykite ir palikite 5–10 minučių pailsėti.
Supilkite į masę pasukas, įmuškite kiaušinius, suberkite pusę stiklinės cukraus ir žiupsnelį druskos.
Pagardinkite vanilės ekstraktu, supilkite tirpintą sviestą. Viską sumaišykite elektriniu maišytuvu iki vientisos masės. Supilkite miltus ir maišydami 6–8 minutes minkykite tešlą. Ji neturi lipti prie dubenėlio šonų, todėl prireikus galite įberti dar šiek tiek miltų.
Tešlą perkelkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1–2 valandoms, kol pakils ir padvigubės.
Iškočiokite tešlą stačiakampio forma ant miltais pabarstyto stalviršio.
Tolygiai paskirstykite sviestą ant viso paviršiaus.
Mažame dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su cinamonu ir apibarstykite juo tešlą.
Susukite tešlą ilgąja stačiakampio kraštine, tvirtai suspausdami, kad neliktų oro.
Aštriu peiliu supjaustykite tešlą į 12 lygių dalių ir išdėliokite ritinėlius po visą kepimo indą, išteptą sviestu. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 1–2 valandoms pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite bandeles apie 20–25 minutes.
Tuo metu elektriniu rankiniu maišytuvu iki vientisos masės išplakite sviestą su tepamuoju sūriu, įpilkite vanilės ekstrakto bei miltelinio cukraus ir viską dar kartą išmaišykite.
Iškeptas bandeles užpilkite paruoštu glajumi ir patiekite šiltas.