Šiam receptui prireiks tik kelių ingredientų, o pagardą galėsite naudoti tiek salotoms ruošti, tiek apšlakstyti kepsnį ar bet kurį kitą patiekalą ir papildyti jį ypatingu skoniu.
Kadangi pagardas ruošiamas tik iš sveikųjų riebalų, jį galėsite valgyti be sąžinės graužimo.
Paruoštą padažą šaldytuve galima laikyti iki trijų dienų. Svarbu tik laikyti sandariame inde, ant pagardo paviršiaus užklojus maistinę plėvelę – tai padės sulėtinti oksidacijos procesą.
Avokadų pagardas
Reikės:
- 1 didelio sunokusio avokado
- 2 v. š. citrinos arba žaliosios citrinos sulčių
- kelių šviežių kalendrų
- 4–5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 4–5 v. š. vandens
- 2 česnako skiltelių
- 0,5 a. š. jūros ar Himalajų druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Perpjaukite avokadą, pašalinkite kauliuką. Minkštimą sutrinkite trintuvu arba virtuviniame kombaine. Įmaišykite citrinų sultis.
Kalendrų lapelius nuplėškite nuo stiebų ir sudėkite į avokadų masę. Ten pat dėkite česnakus, druską, pipirus, įpilkite alyvuogių aliejaus, vandens ir viską gerai sutrinkite. Jei masė per tiršta, įpilkite dar vandens.
Paragaukite ir pagal poreikį pagardinkite druska, juodaisiais pipirais arba citrinos sultimis.