Reikės (1 porcijai):
- 120 g „Iceberg“ salotos (kelių lapų)
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
- 60 g kietojo tofu (trečdalio pakelio)
- 1-2 česnakų skiltelių
- 1 šaukštelio barbekiu padažo
- 2 šaukštų vandens
- 1 šaukštelio sojų padažo
- saujos mažų duonos skrebučių (džiūvėsėlių)
Padažui reikės:
- 40 g anakardžių
- 65 g vandens
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelio kaparėlių
- 1 šaukštelio skysčio iš kaparėlių stiklainio
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 2 šaukštelių maistinių mielių
- ¼ šaukštelio druskos
- nepilno šaukštelio obuolių acto (apie 3 g)
Kaip gaminti
Juostelėmis pjaustytą tofu ir smulkintą česnaką keletą minučių apkepti su šaukšteliu aliejaus. Kartu į keptuvę sudėti barbekiu padažą, 2 šaukštus vandens, sojų padažą. Jei susidarytų per skystas padažas, galima įdėti šiek tiek krakmolo.
Visus ingredientus padažui sudėti į indą ir rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės. Anakardžius prieš tai dar galima pamerkti karštame vandenyje 20-čiai minučių, kad taptų minkštesni ir geriau susitrintų, tačiau nebūtina.
Suplėšytus „Iceberg“ lapus sumaišyti su padažu (padažo gali būti daugoka, tad galima jo pasilikti ir dar vienai porcijai), ant salotų viršaus sudėti keptą tofu ir džiūvėsėlius. Salotas galima apibarstyti maistinėmis mielėmis.
Už receptą dėkojame „Gyvi Gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.