Mažos jogurtinės spurgos su obuoliais
Reikės:
- 200 g graikinio jogurto
- 20 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 200 g miltų
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 220 g obuolio (sverkite nuluptą ir sutarkuotą)
- 1 a. š. acto
- aliejaus spurgoms kepti
Kaip gaminti
Obuolį nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir sutarkuokite. Sumaišykite su cukrumi, druska, actu, kiaušiniais, berkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite.
Į puode ar gilesnėje keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite spurgytes, kol apskrus iš visų pusių. Vienu metu puode kepkite po kelias spurgytes.
Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
Sudėkite į didesnę lėkštę, apibarstykite milteliniu cukrum ir skanaukite.
Iš nurodyto kiekio išeis maždaug 45 spurgytės.