Medus sparneliams suteiks saldumo, citrina – šiek tiek rūgštumo, o pipirai – aštrumo. Šių trijų skonių dermė – tobula.
Sparnelių vidus bus sultingas ir švelnus, o odelė – lipni ir traški. Traškumo jai suteiks vienas neįprastas ingredientas – kepimo milteliai. Išbandykite šią gudrybę, jeigu dar neišbandėte!
Kiekvieną kartą paruošę šių sparnelių gailėsitės, kad neiškepėte daugiau, nes norėsis pakartoti. Tai paprastas, lengvai paruošiamas patiekalas, su kuriuo niekada neprašausite pro šalį.
Traškūs ir sultingi sparneliai su medaus padažu
Sparneliams reikės:
- 1 kg vištų sparnelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 a. š. česnakų granulių
- 0,25 a. š. paprikos miltelių
Medaus padažui reikės:
- 2 v. š. medaus
- vienos citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 v. š. citrinų sulčių
- 2 v. š. sojų padažo
- 2 česnako skiltelių
- 1–2 a. š. maltų juodųjų pipirų (arba aitriųjų paprikų, jei mėgstate)
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių.
Sparnelius supjaustykite per sąnarius, ploniausią dalį išmeskite. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Sparnelius dėkite į dubenį, apibarstykite kepimo milteliais, druska, česnakų ir paprikų milteliais. Gerai sumaišykite, kad paviršius būtų padengtas tolygiai.
Sudėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę maždaug 35–40 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
Kol sparneliai kepa, paruoškite padažą. Į puodelį supilkite medų, dėkite citrinos žieveles, supilkite citrinos sultis, sojų padažą, dėkite sutrintus česnakus, pagardinkite pipirais ar paprikomis. Užvirkite maišydami ant vidutinės ugnies. Pavirkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Kai sparneliai bus auksinės spalvos, aptepkite juos medaus padažu ir kepkite dar 10 minučių.
Iškepę neskubėkite valgyti – žnyplėmis perkelkite sparnelius į serviravimo lėkštę ir leiskite atvėsti 5 minutes.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis.