Burokėlių ir avokadų bokšteliai
4 vnt. reikės:
- 4 nedidelių virtų burokėlių
- 3–4 marinuotų agurkėlių
- 1 nedidelio mėlynojo svogūno (tinka ir kiti)
- 1 nedidelio rūgštesnio obuolio
Avokado sluoksniui:
- 1–2 gerai prinokę avokadai (nelygu dydis)
- 1 skardinė avinžirnių (galima pupelių)
- žalumynų – špinatų, krapų, petražolių ir mėtų, visko po keletą šakelių
- šlakelio aliejaus
- druskos, pipirų, citrinų sulčių pagal skonį
- 1 česnako skiltelės
Padažui:
- 2 v. š. aliejaus
- 1 a. š balzaminio acto
- 0,5 a. š. garstyčių
- 1 a. š. medaus, klevų sirupo arba stevijos
- druskos, pipirų ir citrinos sulčių pagal poreikį, turi gautis saldžiarūgštis padažas.
Kaip gaminti
Burokėlių sluoksniui viską labai smulkiai sukapojame. Padažo ingredientus sumaišome ir užpilame burokėlius. Paliekame 5–10 min. pasimarinuoti.
Avokado sluoksniui visus produktus dedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pipirų.
Sluoksniuojame kaip matote nuotraukoje, ant viršaus dedame žalio obuolio gabaliukų.
Galima užbarstyti fetos sūrio. Tiks ir silkės gabaliukas.
Skanaus!