Tai vienas tų patiekalų, kuris akimirksniu nukelia į vaikystės prisiminimus, – kiek pakeistas, palengvintas naudojant sluoksniuotą tešlą, pagardintas stintenių ikrų užtepėle, pikantiškesnis, su daugiau sūrio, bet lygiai toks pat nepaprastas.
Šiam pyragui išskirtinumo suteikia stintenių ikrų užtepėlė – jų yra kelių skonių, tad kaskart galima rinktis vis kitą.
Pyragas su ikrų užtepėle ir lašiša
Reikės:
- 180 g stintenių ikrų užtepėlės su lašiša
- kelių didesnių bulvių
- žiupsnio druskos, juodųjų pipirų
- 270 g šviežios sluoksniuotos tešlos
- 1–2 kiaušinių
- 200 ml neriebios grietinėlės
- 200 g tarkuoto sūrio
- 100 g rūkytos lašišos
Kaip gaminti
Bulves išverdame su lupenomis ir atvėsiname. Nulupame, supjaustome kubeliais, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
Kepimo indą ištepame riebalais ir dedame sluoksniuotą tešlą. Paspaudžiame visus kraštelius, kad tešla dengtų indo šonus.
Į kepimo indą beriame bulves, dedame lašišos gabalėlius ir stintenių ikrų užtepėlę. Pabarstome dalimi sūrio.
Inde išplakame kiaušinį kartu su grietinėle. Plakinį pilame ant pyrago. Užbarstome likusiu sūriu.
Kepame pyragą 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekiame ką tik iškeptą arba jau atvėsusį.