Moliūgų tyrės iškart pasiruošiu daugiau, kiek jos nesunaudoju – užšaldau. O po to jau kepu keksiukus, verdu sriubas.
Primenu, kaip paruošti tyrę. Moliūgą supjaustome storomis riekėmis, žievės nenulupame, išimame tik sėklas. Sudedame į kepimo skardą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 min., kol moliūgas suminkštės. Nupjauname žieves. Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Tyrė paruošta.
Moliūgų ir avinžirnių sriuba
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 1 stiklinės virtų avinžirnių;
- 400 ml moliūgų tyrės;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 400 ml kokosų pieno;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- 1 a. š. kario.
Kaip gaminti
Daržoves nulupame. Morką supjaustome griežinėliais (kitą kartą tarkuosiu), susmulkiname svogūną, česnaką.
Puode ištirpiname kokosų aliejų. Sudedame daržoves. Pakepiname, kol suminkštės. Sudedame avinžirnius, moliūgų tyrę. Supilame kokosų pieną, suberiame prieskonius. Užverdame sriubą. Paverdame apie 10 min.
Pilstome į dubenėlius ir skanaujame.