Viena gudrybė skiria ją nuo kitų panašių agurkinių sriubų: prieš verdant agurkai yra sutarkuojami ir pakepinami svieste – tai sušvelnina rūgštų agurkų skonį ir sustiprina jų pačių aromatą.
Išbandykite ir jūs!
Raugintų agurkų sriuba
Reikės:
- apie 400 g raugintų agurkų
- vidutinio dydžio morkos
- vidutinio dydžio svogūno
- 450 g bulvių
- 3 v. š. sviesto
- 1,5 l sultinio
- 100 ml raugintų agurkų skysčio
- 80 ml grietinės
Kaip gaminti
Sutarkuokite agurkus burokine tarka. Rankomis nuspauskite skystį ir supilkite į puodelį ar dubenėlį.
Sutarkuokite morką, susmulkinkite nuluptą svogūną. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.
Dideliame puode įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 minutes arba kol daržovės suminkštės.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto, suberkite tarkuotus agurkus ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Suberkite juos į puodą.
Supilkite sultinį, suberkite bulves ir virkite apie 15 minučių, kol bulvės išvirs.
Į sriubą pilkite raugintų agurkų skysčio ir skysčio, likusio nuspaudus agurkus (ragaukite ir pilkite pagal skonį – kokio rūgštumo sriubos norite).
Išjunkite kaitrą.
Į dubenėlį ar puodelį dėkite grietinę, užpilkite nedideliu sriubos kiekiu, gerai išmaišykite ir supilkite viską atgal į sriubą.
Pagardinkite krapais ir patiekite.