Kalafiorų sriuba su sūriu – tikra palaima ir skrandžiui, ir gomuriui

2022 m. sausio 3 d. 10:18
Lrytas.lt
Receptas
Kalafiorų sriuba su sūriu puikiai tiks dienoms, kai nesinori mėsos. Švelni ir kartu pikantiška. Paruošti ją paprasta, o skonis patiks net išrankiausiems.
Daugiau nuotraukų (1)
Po švenčių maratono tai bus tikra palaima ir skrandžiui, ir gomuriui.
Kalafiorų sriuba su sūriu
Reikės:
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūno (sukapoto)
  • 2 nedidelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų
  • 1 kalafioro galvos
  • 4–5 puodelių vištienos ar daržovių sultinio
  • 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, supjaustyto kubeliais
  • druskos, pipirų
  • žalumynų patiekti
Kaip gaminti
Kalafioro kotą pašalinkite, galvą išskirstykite žiedynais.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus. Sudėkite bulves, kalafioro žiedynus ir maišydami apkepkite maždaug 2 minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
Sutrinkite daržoves trintuvu ir vėl užkaiskite sriubą. Sudėkite sūrį ir kaitinkite maišydami, kol jis išsilydys.
Supylę į dubenėlius ar lėkštes, galite užbarstyti dar sūrio, papuošti kapotais žalumynais.
kalafiorassriuba^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.