Po švenčių maratono tai bus tikra palaima ir skrandžiui, ir gomuriui.
Kalafiorų sriuba su sūriu
Reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūno (sukapoto)
- 2 nedidelių bulvių, nuskustų ir supjaustytų
- 1 kalafioro galvos
- 4–5 puodelių vištienos ar daržovių sultinio
- 150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, supjaustyto kubeliais
- druskos, pipirų
- žalumynų patiekti
Kaip gaminti
Kalafioro kotą pašalinkite, galvą išskirstykite žiedynais.
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus. Sudėkite bulves, kalafioro žiedynus ir maišydami apkepkite maždaug 2 minutes. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir virkite 20–25 minutes, kol daržovės suminkštės.
Sutrinkite daržoves trintuvu ir vėl užkaiskite sriubą. Sudėkite sūrį ir kaitinkite maišydami, kol jis išsilydys.
Supylę į dubenėlius ar lėkštes, galite užbarstyti dar sūrio, papuošti kapotais žalumynais.