Desertų niekada nebus per daug: šokoladinis tortas su grietinėle ir vaisių žele

2021 m. gruodžio 29 d. 16:04
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Oi ne ne, šventės dar nesibaigė, ir desertų niekada nebus per daug.
Daugiau nuotraukų (5)
Lengvas ir purus grietinėlės kremas, drėgnas ir minkštas šokoladinis biskvitas, želės ir šviežių vaisių rūgštelė... Visa tai – ko reikia Naujųjų Metų sutikimui.
šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas
Biskvitui reikės:
  • 150 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 50 g kakavos
  • 2 kiaušinių
  • 50 g juodojo šokolado
  • 200 g graikinio jogurto
  • 120 g rudojo cukraus
  • 3/4 a. š. kepimo miltelių
  • 1/4 a. š. valgomosios sodos
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Kiaušinius išsukame su cukrumi. Sviestą ir šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Visus skystus produktus supilame į miltus ir sumaišome į vientisą masę. Tešlą pilame į 18–20 cm skersmens formą ir kepame iki 165 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.(arba kol iškeps, bet neperkepti).
Želės sluoksniui reikės:
  • 1 pakelio jūsų mėgstamos želės (aš dariau su avietėmis)
  • 350 ml vandens
  • 200–250 g šviežių mėgstamų uogų (naudojau šilauoges, avietes, braškes)
Želė paruošiama, kaip nurodyta ant pakelio, kai pravėsta, supilame ant uogų į šiek  tiek mažesnę nei biskvito formą. Leidžiame gerai sustingti.
Pertepimui reikės:
  • 250 g kreminio sūrio (pvz. „Philadelpia“)
  • 300 g grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 1 citrinos sulčių
Kambario temperatūros kreminį sūrį kartu su cukraus pudra ir grietinėle bei citrinos sultimis išplakti iki purios masės.  
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau. Vieną dalį dėti į torto dugną (biskvitas pakankamai minkštas, bet jei kam trūks drėgnumo, biskvitą galima papildomai sudrėkinti), tepti grietinėlės sluoksnį. Ant grietinėlės dėti sustingusį žele sluoksnį, o ant viršaus vėl šiek tiek kremo. Užbaigti biskvito žiedu.
Man kremo užteko ir torto daliniam aptepimui.
Puošiame kaip leidžia fantazija ir norai.  
Daug surašyta, bet tortas labai greitai pasigamina, o ilgiausiai trunka, kol sustingsta želė. Tortas ne per saldus, minkštas, drėgnas.
Tegu paskutinės šių metų dienos būna saldžios!
šokoladinis tortasželė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.