Lengvas ir purus grietinėlės kremas, drėgnas ir minkštas šokoladinis biskvitas, želės ir šviežių vaisių rūgštelė... Visa tai – ko reikia Naujųjų Metų sutikimui.
šokolado, grietinėlės ir vaisių želės tortas
Biskvitui reikės:
- 150 g miltų
- 100 g sviesto
- 50 g kakavos
- 2 kiaušinių
- 50 g juodojo šokolado
- 200 g graikinio jogurto
- 120 g rudojo cukraus
- 3/4 a. š. kepimo miltelių
- 1/4 a. š. valgomosios sodos
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir kakava. Kiaušinius išsukame su cukrumi. Sviestą ir šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Visus skystus produktus supilame į miltus ir sumaišome į vientisą masę. Tešlą pilame į 18–20 cm skersmens formą ir kepame iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.(arba kol iškeps, bet neperkepti).
Želės sluoksniui reikės:
- 1 pakelio jūsų mėgstamos želės (aš dariau su avietėmis)
- 350 ml vandens
- 200–250 g šviežių mėgstamų uogų (naudojau šilauoges, avietes, braškes)
Želė paruošiama, kaip nurodyta ant pakelio, kai pravėsta, supilame ant uogų į šiek tiek mažesnę nei biskvito formą. Leidžiame gerai sustingti.
Pertepimui reikės:
- 250 g kreminio sūrio (pvz. „Philadelpia“)
- 300 g grietinėlės
- 100 g miltelinio cukraus
- 1 citrinos sulčių
Kambario temperatūros kreminį sūrį kartu su cukraus pudra ir grietinėle bei citrinos sultimis išplakti iki purios masės.
Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau. Vieną dalį dėti į torto dugną (biskvitas pakankamai minkštas, bet jei kam trūks drėgnumo, biskvitą galima papildomai sudrėkinti), tepti grietinėlės sluoksnį. Ant grietinėlės dėti sustingusį žele sluoksnį, o ant viršaus vėl šiek tiek kremo. Užbaigti biskvito žiedu.
Man kremo užteko ir torto daliniam aptepimui.
Puošiame kaip leidžia fantazija ir norai.
Daug surašyta, bet tortas labai greitai pasigamina, o ilgiausiai trunka, kol sustingsta želė. Tortas ne per saldus, minkštas, drėgnas.
Tegu paskutinės šių metų dienos būna saldžios!