Na, pasakykite, kas gali nemėgti bulvinių švilpikų, apipiltų spirgučių padažu?
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Bulviniai švilpikai
Reikės:
- 1 kg virtų bulvių su lupena
- 250 g miltų;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnio druskos;
- aliejaus kepti.
Padažui:
- 200 g sūdytos šoninės;
- 1 svogūno;
- 200 ml pieno;
- 2 v. š. grietinės;
- 1 v. š. miltų;
- ryšelio krapų.
Kaip gaminti
Bulves nulupame, sumalame. Mušame kiaušinį, beriame miltus ir druską. Masę gerai išmaišome. Formuojame „šiuškes“.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Gaminame padažą. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į keptuvę ir kepiname, kol ji taps traški.
Sudedame smulkintą svogūną ir pakepiname, ko, jis suminkštės. Pabarstome miltais. Išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Užpilame pienu.
Pakaitiname, kol pradės tirštėti. Įmaišome grietinę. Pabarstome smulkintais krapais.