Bulviniai švilpikai su spirgučių padažu: receptas, kuris niekada neatsibos

2021 m. gruodžio 28 d. 15:53
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Kokie iš lietuviškos virtuvės patiekalų jums yra skaniausi?  Man vis tiek pirmu smuiku „groja“ visi bulviniai patiekalai. Aš juos mėgstu, man skanu.
Daugiau nuotraukų (1)
Na, pasakykite, kas gali nemėgti bulvinių švilpikų, apipiltų spirgučių padažu?
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min.
Bulviniai švilpikai
Reikės:
  • 1 kg virtų bulvių su lupena
  • 250 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnio druskos;
  • aliejaus kepti.
Padažui:
  • 200 g sūdytos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 200 ml pieno;
  • 2 v. š. grietinės;
  • 1 v. š. miltų;
  • ryšelio krapų.
Kaip gaminti
Bulves nulupame, sumalame. Mušame kiaušinį, beriame miltus ir druską. Masę gerai išmaišome. Formuojame „šiuškes“.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje šlakelyje aliejaus.
Gaminame padažą. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į keptuvę ir kepiname, kol ji taps traški.
Sudedame smulkintą svogūną ir pakepiname, ko, jis suminkštės. Pabarstome miltais. Išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Užpilame pienu.
Pakaitiname, kol pradės tirštėti. Įmaišome grietinę. Pabarstome smulkintais krapais.
švilpikaireceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.