Tai šiandien jums noriu pristatyti naują savo bandymą, kuris drąsiai gali atsidurti ant jūsų šventinio stalo, nes yra tikrai lengvai ir paprastai pagaminamas, o svarbiausia sveikesnis už pirktinius tortus, bet labai puikaus skonio.
Puikiai žinote, kad mano namuose karaliauja „Pieno žvaigždžių“ produkcija, o DVARO linija yra ta kuria aš pasitikiu ir visada būnu tikra, kad su šiais produktais viskas pavyks puikiai.
Bananiniam varškės tortui pagaminti reikės:
Pagrindui reikės:
- 500 g becukrių sausainių,
- 100 g DVARO sviesto.
Įdarui reikės:
- 500 g DVARO varškės,
- 200 g DVARO grietinės,
- 100 g kokosų kondensuoto pieno,
- 4 bananai,
- 3 kiaušiniai,
- 1,5 šaukšto miltų,
- stevios ar kito saldiklio, saldinti pagal poreikį.
Kaip gaminti:
1. Kambario temperatūros sviestą sutrinkite su sutrupintais sausainiais.
2. Gautą masę sudėkite į kepimo formą. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas. Pagrindą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame pie 7-8 minutes, kad šiek tiek sutvirtėtų. Tada orkaitę primažiname iki 150 laipsnių, kad šiltų.
3. Varškę sutrinkite su 2 bananais, grietine, kokosų pienu iki vientisos masės, kad neliktu gumuliukų.Po vieną dedame kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno. Suberkite miltus, gerai išmaišykite. Kad viskas būtų vientisos masės.
4. Likusius bananus supjaustykite kubeliais, sudėkite ant sausainių pagrindo, kepimo formos sieneles patepame sviestu arba aliejumi. Ant pagrindo supilame varškės masę.
5. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50min. Paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įdėkite į šaldytuvą, geriausia palikti per naktį.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.