Jei norite perkelti savo pusryčius į kitą lygį, privalote išbandyti šį receptą!
Klasikinis prancūziškas skrebutis „French toast“
Reikės (2 porcijoms):
- 240 g augalinio pieno (rekomenduojama migdolų arba ryžių)
- 2 v. š. sezamų pastos (tahini) arba riešutų sviesto
- 1 v. š. maltų linų sėmenų
- ½ a. š. vanilės ekstrakto
- 1 a. š. cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. klevų sirupo
- 1–2 v. š. neutralaus skonio aliejaus (pvz. saulėgrąžų ar rapsų)
- 4 storesnių riekelių baltos duonos
Kaip gaminti
Visus ingredientus (išskyrus aliejų ir duoną) sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Supilame suplaktą masę į dubenį ir paliekame duonos riekeles mirkti apie 1–2 min iš abiejų pusių.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.
Ištraukiame duoną iš skysčio ir nuvarviname, kepame apie 3–4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Patiekiame su uogomis, sirupu, šokoladu ar augaliniu jogurtu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi Gali“ ir „Challenge 22“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.