Siūlome kiek modernesnį ir lengvesnį patiekalą – daržovių, krevečių ir kiaušinių drebučius.
Atrodo tikrai šventiškai!
Krevečių ir daržovių drebučiai
Reikės:
- 200 g virtų valytų krevečių (galima pakeisti virta lašiša)
- 8 kiaušinių
- 3 virtų morkų
- šaldytų žaliųjų žirnelių
- kelių šaukštų konservuotų kukurūzų
- 8 v. š. želatinos
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens, supilkite į puodą su 1 l daržovių ar žuvies sultinio ir kaitindami ištirpinkite, tik neužvirinkite.
Kiaušinius išvirkite, žirnelius atšildykite.
Kai drebučių masė atvės, suberkite krevetes, pjaustytas morkas, žirnelius, kukurūzus, berkite druskos, pipirų. Kiaušinius supjaustykite, gražiausius žiedus palikite papuošimui. Likusius sukapokite ir berkite į drebučių masę.
Į apvalią formą su skyle viduryje įliekite vos vos drebučių masės, gražiai sudėkite kiaušinių griežinėlius ir trumpam įdėkite į šaldytuvą, kad drebučiai pradėtų stingti. Kai jie sukietės, ant viršaus supilkite daržovių ir krevečių masę drebučiuose. Dėkite į šaldytuvą ir laukite švenčių!