Nežinau kaip jums, bet man šventinis stalas neįsivaizduojamas be deserto ar kelių.
Vienas iš jų gali būti šis puikus, prieskoniais kvepiantis karštas šokoladas.
Vaikystėje žiauriai mėgdavau karštą šokoladą.
Nepaisant to, kad būdavau šiek tiek jam alergiškas, bet vis vien jį žiauriai mėgdavau.
Vis galvodavau, kaip jį padaro tokį skanų.
Dabar jau žinau – reikia daug gero šokolado ir kokybiško riebaus pieno.
Daugiau viskas labai paprasta.
Puikus šventinis receptas jūsų dėmesiui:
Karštam imbieriniui šokoladui (4 porcijoms) reikės:
- 700 ml riebaus DVARO pieno
- 100g juodo šokolado
- 100g pieninio šokolado
- 1 šaukštas kakavos
- 1 šaukštas tamsaus cukraus
- 1 šaukštelis malto imbiero
- 1 šaukštelis cinamono
- 1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
- žiupsnelis tarkuoto muskato
- šiek tiek druskos
Plaktai grietinėlei pagaminti reikės:
- 200 ml 35 proc. riebumo DVARO grietinėlės
- 75 g cukraus
- 1/2 šaukštelio želatinos
Kaip gaminti:
1. Išbrinkiname želatiną 2 šaukštuose vandens.
2. Pakaitiname mikrobangų krosnelėje ar puode apie 15 sekundžių, kad ištirptų.
3. Išplakamame šaltą grietinėlę su cukrumi, supilame tirpintą želatiną ir dar šiek tiek paplakame.
4. Nedideliame puode užverdame pieną, suberiame smulkintą šokoladą, kakavą, cukrų, druską ir visus prieskonius.
5. Maišant paverdame ant vidutinės kaitros apie 15 min.
6. Išpilstome į 4 puodelius, dekoruojame plakta grietinėle ir malta kakava.