Patiekalui pagaminti reikės:
- 1,5 kg kiaulienos šoninės
Prieskonių:
- 3 g „Delicia’s roast meat“
- 3 g „Delicia’s grill“
- 3 g „Delicia’s Persillade“
Padažui reikės:
- saujos šviežių čiobrelių
- kelių šakelių šviežių rozmarinų
- kelių šakelių šviežių petražolių
- 2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus 2 v.š.
- smulkinto česnako
Garnyrui:
- mėlynojo arba baltojo kopūsto
- pomidoro
- jaunų bulvyčių
Kaip gaminti
Imame dubenį ir dedame gerai susmulkintus čiobrelius, rozmariną, petražoles, smulkintą česnaką, pilame kelis valgomuosius šaukštus tyro alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome. Keletą šaukštų paruošto padažo atsidedame.
Pjauname šoninę išilgai, gausiai barstome „Delicia’s roast meat“ ir „Persilade“ prieskoniais iš abiejų išklotinės pusių ir vidinę dalį tepame didžiąja dalimi paruošto padažo. Šoninės išklotinę švelniai suvyniojame ir aprišame maistine virvele.
Dedame kepti į gerai įkaitintą kepsninę ar orkaitę (130 laipsnių) ir kepame 3,5 valandos ar kol vyniotinis pasieks 78 laipsnių vidinę temperatūrą.
Likus 40 min. iki kol baigs kepti vyniotis, ruošiame kepti garnyrą. Dedame jaunas bulvytes, stambiai pjaustytą kopūstą, pomidorą, pašlakstome aliejumi, beriame „Delicia’s grill“ prieskonius ir dedame kepti šalia vyniotinio. Kepame, kol bulvytės suminkštės.
Baigus kepti vyniotiniui, išimame, nupjauname virvelę ir karamelizatoriumi apskrudiname odelę. Paruoštą vyniotinį supjaustome aštriu peiliu lygiais griežinėliais.
Padažo dalį, kurią pasilikome nuo pat pradžių, šiek tiek pakaitiname, pilame į lėkštę, dėliojame keptas bulvytes, kopūstus ir pomidorą. Dedame kelis griežinėlius vyniotinio ir papuošiame turimomis žolelėmis.
Vuolia! Nesudėtingai paruošiamas tradicinis itališkas patiekalas ant jūsų šventinio stalo!
Skanaus!