Meduolinis keksas su džiovintomis slyvomis
Reikės:
- 450 g miltų
- 120 g sviesto
- 250 ml pieno
- 190 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 200 g džiovintų slyvų
- 1,5–2 a. š. meduolių prieskonių
- 2–3 a. š. tirpios kavos grūdelių
Į puodą pilame pieną, cukrų, sviestą kubeliais, meduolių prieskonius ir tirpios kavos grūdelius. Viską lengvai pašildome, kol ištirps sviestas. Neužviriname.
Džiovintas slyvas susmulkiname.
Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Į dubenį pilame pašildytą pieno ir sviesto mišinį, pilame kiaušinių trynius. Įsijojame miltus, dedame smulkintas slyvas. Viską gerai išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir sudedame į tešlą. Lengvai išmaišome.
Tešlą pilame į norimą formą. Kepame apie 50–60 min., 180 laipsnių temperatūroje.
Leidžiame visiškai atvėsti. Ant viršaus galime pilti šokolado, cukraus pudros glajų. Puošiame pagal fantaziją.
Keksas gaunasi didelis, galima daryti iš pusės porcijos.