Dalijamės receptu.
Varškės desertas su žele
Biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 60 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių (nubraukto)
- 50 g miltų
- 25 g krakmolo.
Varškės ir želės masei reikės:
- 400 g varškės
- 200 g grietinėlės
- 0,5 indelio saldaus sutirštinto pieno
- 3 v. š. želatinos
- 3 skirtingų skonių ir spalvų želės.
Kaip gaminti
Biskvitui kiaušinius gerai išplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius, persijokite į išplaktus su cukrumi kiaušinius ir atsargiai išmaišykite šaukštu. Supilkite į formą (dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite riebalais).
Kepkite 180 laipsnių apie 25 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
Iš anksto paruoškite želę – kiekvieno pakelio turinį užpilkite 300 ml karšto vandens, gerai išmaišykite ir palikite sustingti. Kai sustings, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3 v. š. želatinos užpilkite 100 ml vandens ir palikite išbrinkti. Per tą laiką varškę sutrinkite trintuvu, sumaišykite su grietinėle ir sutirštintu pienu, gerai išmaišykite, jei per saldu, pagardinkite citrinos sultimis.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite į varškės masę.
Biskvitinius sausainius ar biskvitą supjaustykite gabalėliais.
Formą, kurioje gaminsite desertą, išklokite maistine plėvele. Ant dugno suberkite pjaustytą želę, apliekite puse varškės masės, išmaišykite.
Ant viršaus berkite biskvitą, supilkite likusią varškės masę. Šiek tiek paspauskite ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite pernakt.
Išverskite iš formos, nuimkite plėvelę ir patiekite.