Šašlykai alaus ir garstyčių marinate
Reikės:
- 2 kg kiaulienos sprandinės
- 4–5 svogūnų
- 3 v. š. grūdėtų garstyčių
- 6–7 v. š. baltojo vyno acto
- 4 v. š. alyvuogių aliejaus
- 400 ml tamsaus alaus
- šašlykų ar kitų mėgstamų prieskonių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Mėsą supjaustykite gabalėliais, svogūnus – plunksnelėmis. Berkite druską, pipirus, prieskonius ir gerai išmasažuokite mėsą – pamaigykite gabalėlius.
Užpilkite aliejaus, dar kartą išmaišykite ir palikite pastovėti pusvalandį.
Garstyčias sumaišykite su actu ir alumi, užpilkite ant mėsos, išmaišykite ir dėkite į vėsią, bet ne šaltą vietą pasimarinuoti.
Kepkite po valandos–dviejų – ir skanaus! „Sužavės nuo pirmo kąsnio“, – patikino Jolanta.