Išsikepkite ir jūs. Ilgai neužtruksite – ir galėsite mėgautis.
Varškės sausainiai
Reikės:
- 200 g varškės
- 80 g kambario temperatūros sviesto
- 200 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 4-5 v. š. cukraus
Kaip gaminti
Minkštą sviestą ištrinkite su varške. Į masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Tešlą apsukite maistine plėvele ir palikite šaldytuve valandai.
Minkštą sviestą ištrinkite su varške. Į masę įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Tešlą apsukite maistine plėvele ir palikite šaldytuve valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Iškočiokite tešlą ant miltais apibarstyto stalviršio, išspauskite skrituliukus.
Į lėkštę suberkite cukrų. Vieną sausainiuko pusę lengvai įspauskite į cukrų, perlenkite, kad cukruota pusė atsidurtų viduje. Vėl vieną pusę padažykite cukrumi ir vėl sulenkite cukruotąja puse į vidų. Tuomet vieną trikampėlio šoną vėl įspauskite į cukrų ir dėkite sausainį į skardą cukruota puse į viršų.
Taip paruoštus sausainius palikdami tarpelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie pusvalandį.