Ji ne tik puikiai atrodo, bet ir tinka įvairiausiems užkandžiams ruošti ar tiesiog supjausčius dėti ant stalo.
Tad išbandykite ir nustebinkite svečius kiek kitaip paruošta sūdyta lašiša.
Su burokėliais sūdyta lašiša
Reikės:
- 1 kg lašišos filė
- 250 g virtų burokėlių
- 100 g jūros druskos
- 25 g cukraus
- 2 a. š. kmynų.
Kaip gaminti
Kmynus sugrūskite prieskonių grūstuvėliu.
Burokėlius, druską, cukrų ir kmynus dėkite į maisto trintuvo indą ir sutrinkite.
Lašišą supjaustykite į 3–4 dalis, pašalinkite kaulus.
Ištrinkite burokėlių mase ir sudėkite filė vieną ant kitos į sandarų indą. Dėkite į šaldytuvą ir sūdykite 2 paras, kas 12 valandų apverskite.
Prieš patiekiant nuvalykite burokėlių masę, pašalinkite odą ir supjaustykite.
Skanaus!