Kūčioms ar Kalėdoms – su burokėliais sūdyta lašiša, kuri taps tikra stalo puošmena

2021 m. gruodžio 10 d. 15:16
Lrytas.lt
Receptas
Su burokėliais sūdyta lašiša pagal šį receptą yra lengvai pagaminama, o rezultatas vertas restorano stalo.
Daugiau nuotraukų (1)
Ji ne tik puikiai atrodo, bet ir tinka įvairiausiems užkandžiams ruošti ar tiesiog supjausčius dėti ant stalo.
Tad išbandykite ir nustebinkite svečius kiek kitaip paruošta sūdyta lašiša.
Su burokėliais sūdyta lašiša
Reikės:
  • 1 kg lašišos filė
  • 250 g virtų burokėlių
  • 100 g jūros druskos
  • 25 g cukraus
  • 2 a. š. kmynų.
Kaip gaminti
Kmynus sugrūskite prieskonių grūstuvėliu.
Burokėlius, druską, cukrų ir kmynus dėkite į maisto trintuvo indą ir sutrinkite.
Lašišą supjaustykite į 3–4 dalis, pašalinkite kaulus.
Ištrinkite burokėlių mase ir sudėkite filė vieną ant kitos į sandarų indą. Dėkite į šaldytuvą ir sūdykite 2 paras, kas 12 valandų apverskite.
Prieš patiekiant nuvalykite burokėlių masę, pašalinkite odą ir supjaustykite.
Skanaus!
sūdyta lašišareceptas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.