„Virtuviniai reikalai“ ne man – visada taip sakiau, bet gimus vaikams tenka vis dažniau ten apsilankyti... Bet kartais būna – ypač, kai kvepia Kalėdomis.
Užplūsta kažkoks neapsakomas noras prisiliesti prie kažko naujo, neatrasto ir nustebinti visų pirmą save, o ir žinoma artimuosius.
Tinginys – čia pirmiausia apie mane, bet jis man labai patinka, nes gaminamas greitai ir be didelių investicijų.
Pagrindas – varškė (renkuosi visada kokybišką DVARO 9 proc. varškę) ir mūsų lietuviški sausainiai.
Gaminimo procesas trumpas ir lengvas, o rezultatas džiuginantis.
Prieš gražiausias metų šventes laukia išties daug pasiruošimų, todėl mėgstu taupyti savo laiką, bet dar labiau mėgstu nustebinti savo šeimą. Tikiuosi, man tai pavyks!
Varškės ir sutirštinto pieno tinginiui pagaminti reikės:
- 500 g DVARO 9 proc. varškės;
- 100 g DVARO sviesto;
- 150 g kondensuoto pieno;
- 100 g kokoso kremo;
- 350 g sausainių;
- Didelė sauja sėklų, riešutų, džiovintų vaisių mišinio.
Gaminimo eiga:
1. Varškę gerai pertryniau.
2. Ištirpinau sviestą.
3. Susmulkinau vaisius, riešutus.
4. Sutrupinau sausainius.
5. Visus ingredientus sumaišau kartu.
6. Vyniojau į maistinę plėvelę ir dėjau į šaldytuvą sustingti. Idealu nakčiai palikti.
7. Papuošiau spanguolėmis ir rozmarinu.
Receptas pagal mitybos specialistę Indrę Trusovę.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB Pieno žvaigždės.