Juos labai lengva pagaminti, jie puikiai laikosi kambario temperatūroje, todėl tinka ne tik pasmaližiauti su popietės kava ar arbata, bet ir dovanoms. Ir tereikės vos kelių ingredientų!
Jie tikrai lengvai paruošiami, o skonis – puikus. Tad jei norite lengvo kalėdinių sausainių recepto, turite juos išbandyti.
Trapūs sausainiai su spanguolėmis
Reikės:
- 250 g kvietinių miltų
- 165 g minkšto sviesto
- 85 g cukraus
- 0,3 puodelio džiovintų spanguolių
- saujelės mėgstamų riešutų (nebūtinai)
- žiupsnelio druskos
Kaip gaminti
Virtuviniu plaktuvu minkštą sviestą gerai išplakite su cukrumi. Berkite persijotus miltus, druską, viską gerai išmaišykite, galiausiai į tešlą įmaišykite spanguoles ir riešutus.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą atvėsti. Laikykite 30–60 minučių ar pernakt.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, lengvai paminkykite, kad šiek tiek suminkštėtų, dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą.
Formele ar stikline išpjaukite norimos formos sausainius, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Kol orkaitė kaista, sausainius laikykite vėsiai, geriausia šaldytuve.
Kepkite apie 10 minučių. Ištraukę skardą leiskite sausainiais pastovėti 2–3 minutes, tuomet perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Skanaus!