„Jį sužinojau viešėdama pas draugę Norvegijoje – iki šiol tai mūsų šeimos vienas mėgstamiausių žuvies patiekalų, tad receptas pasiteisino 100 procentų. Man patinka, kad paruošiamas greitai, produktai tokie, kurių galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o skonis – tikrai geras.
Taip paruoštą žuvį galima valgyti ir su bulvėmis, ir su ryžiais“, – rašo Jūratė.
Tad išbandykite. Dalijamės jos receptu.
Su daržovėmis troškinta žuvis
Reikės:
- 400 g menkės, lydekos, sterko (tinka ir šaldyta žuvis)
- 2–3 morkų
- 2–3 svogūnų
- aliejaus
- sojų padažo
- žuvies prieskonių
- 3 v. š. grietinės
- 1 v. š. miltų
- 0,5 citrinos
Kaip gaminti
Žuvį supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, gausiai apšlakstykite sojų padažu. Kol paruošite daržoves, ji pasimarinuos.
Morkas sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis. Dėkite daržoves į keptuvę, apkepkite aliejuje. Daržovėms baigiant kepti suberkite žuvį, uždenkite ir sumažinę ugnį patroškinkite 5 minutes.
Grietinę sumaišykite su miltais ir išspaustomis citrinos sultimis. Įmaišykite į troškinį ir pakaitinkite minutę ar dvi. Paragaukite, ar netrūksta sūrumo – jei taip, gardinkite sojų padažu, ne druska.
Patiekite su karštomis bulvėmis ar ryžiais.
„Skanaus!“ – palinkėjo Jūratė.